Coach Glen De Boeck stapt op bij zwalkend VVV-Venlo

De laatste plaats in de Eredivisie met als dieptepunt de 7-0 nederlaag tegen Heracles Almelo van afgelopen vrijdag, hebben coach Glen De Boeck doen besluiten om op te stappen bij de Limburgers. De veertigjarige Belgische oefenmeester werd aan het begin dit seizoen de technisch hoofdverantwoordelijke in De Koel.

Coach Glen De Boeck stapt op bij zwalkend VVV-Venlo

'Ik kan niet brengen wat ik zelf wil. Het is een weloverwogen besluit dat volledig bij mij ligt', legt De Boeck uit op de site van VVV-Venlo. De coach benadrukte dat de onderlinge verstandhoudingen met zowel de technische staf, het bestuur als de spelersgroep goed zijn. De verwachtingen van de spelersgroep, die hij had bij zijn aanstelling in juli, blijken niet overeen te komen met de huidige stand van zaken.

'Het is een vervelende situatie die nu is ontstaan en we gaan naar ons beste kunnen op zoek naar oplossingen', reageerde directeur voetbalzaken Mario Captein. Het bestuur van VVV-Venlo gaf tevens te kennen het besluit van De Boeck te respecteren. Het bestuur gaat nu overleggen hoe om te gaan met de ontstane situatie.

Na vijftien competitiewedstrijden staat VVV-Venlo op de laatste plaats in de Eredivisie. Slechts een wedstrijd (4-1 tegen RKC Waalwijk) werd gewonnen. Tegen Ajax, Excelsior, PSV en FC Utrecht werd gelijkgespeeld. De overige tien duels gingen verloren. In de strijd om de KNVB-beker is VVV ook uitgespeeld. Tegen SC Heerenveen werd met 2-0 in de eigen Koel verloren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's