Cluj zakt door puntenstraf van tweede naar laatste plaats

Reacties

De Roemeense voetbalbond heeft CFR Cluj 24 punten in mindering gebracht vanwege de slechte financiële situatie van de club. De drievoudige kampioen zakt op de ranglijst van de Roemeense hoogste afdeling daardoor van de tweede naar de laatste plaats.

Cluj zakt door puntenstraf van tweede naar laatste plaats

Cluj was met 34 punten uit zeventien duels best of the rest in Roemenië, op negen punten afstand van koploper Steaua Boekarest. Nu moet de kampioen van 2008, 2010 en 2012 plots tegen degradatie strijden. Met tien punten is Cluj hekkensluiter (achttiende). Omdat de Liga I vanaf komende zomer teruggaat naar veertien teams moet Cluj zes plaatsen stijgen om degradatie te ontlopen. Nummer twaalf Gaz Metan Medias heeft acht punten meer.

Cluj dankt die penibele situatie aan de twintig miljoen euro die het nog schuldig is aan voormalige spelers en trainers en de Roemeense staat. In november dreigden de huidige selectiespelers bovendien al met een boycot omdat de salarissen en de premies niet werden betaald. Cluj heeft al laten weten beroep aan te tekenen, met de toevoeging dat de club faillissement heeft aangevraagd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.