'Clubs in rij voor Connolly'

Niet alleen AZ wil graag David Connolly inlijven, ook andere clubs dingen naar de gunsten van de Ierse aanvaller. 'Die interesse is opeens heel erg concreet geworden', vertelt Connolly, die waarschijnlijk dit weekeinde beslist over zijn toekomst.

'Clubs in rij voor Connolly'

Connolly's contract bij Feyenoord loopt na dit seizoen af. De Rotterdamse leiding toonde nog te weinig daadkracht naar de zin van de Ier. De aanvaller staat al sinds de zomer van 1997 onder contract bij Feyenoord, maar ondanks zijn hoge salaris overtuigde hij zelden in de Kuip. Aanleiding voor de club hem te verhuren aan Wolverhampton Wanderers en Excelsior. Vlak voor de winterstop riep Feyenoord de aanvaller terug van Excelsior, maar pas in het slot van de competitie speelde Connolly goed.

Feyenoord mag dan terughoudend te werk gaan, andere clubs zouden in de rij staan voor Connolly. Welke clubs naast AZ belangstelling hebben getoond voor de 24-jarige speler, wil Connolly nog niet zeggen, maar de Ierse international vertelde wel in het Rotterdams Dagblad dat hij het vreemd vindt dat Nederlandse clubs die Europees voetbal willen spelen hem willen inlijven, terwijl zijn huidige club weinig moeite doet om hem te behouden. 'Het is een raar verhaal geworden bij Feyenoord, vooral omdat de trainer een dag voor mijn vertrek naar Ierland zei dat hij me zo graag in de selectie wil houden', aldus Connolly, net terug in Rotterdam van twee interlands met de Ierse nationale ploeg.

De aanvaller praat vrijdag en zaterdag met zijn advocaat Michael Kennedy met welke club hij in zee gaat. 'Ik kan ook terug naar Engeland, maar in de Nederlandse competitie voel ik mij thuis. Daarom denk ik dat het een Nederlandse club zal worden.'

Bekijk hier al onze video's