Clubs in de Eredivisie zien helemaal niets in BeNeLiga

De volledige enquête is te lezen in Voetbal International 3. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Clubs in de Eredivisie zien helemaal niets in BeNeLiga

Een ruime meerderheid van de Eredivisieclubs ziet niets in een competitie met Belgische teams. Dit blijkt uit een enquête van het weekblad Voetbal International. Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet lanceerde recent opnieuw het idee voor een BeNeLiga, maar hij krijgt onvoldoende steun uit Nederland.

Van de achttien clubs uit de Eredivisie zeggen er twaalf op dit moment nee tegen het plan van Duchâtelet. Vijf clubs zeggen niet bij voorbaat nee, maar hebben wel duidelijke bezwaren. Alleen VVV-Venlo laat blijken wel wat te voelen voor een competitie met Belgische clubs.

Duchâtelet verklaarde onlangs dat Ajax zijn plannen zou ondersteunen. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de landskampioen, verwijst dit in de nieuwe VI naar het rijk der fabelen. 'Ik werk nu een half jaar bij Ajax en in die tijd is hier niet één woord over gewisseld. We zitten helemaal niet te wachten op een BeNeLiga.'



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's