Clubloze Verhoeven houdt conditie op peil bij FC Utrecht

Jeroen Verhoeven (32) houdt voorlopig zijn conditie op peil bij FC Utrecht. De doelman, die zonder club zit nadat zijn aflopende contract bij Ajax niet werd verlengd, heeft dinsdag voor het eerst meegetraind met de A-selectie van de Utrechters.

Clubloze Verhoeven houdt conditie op peil bij FC Utrecht

Algemeen directeur Wilco van Schaik: 'Dat had hij gevraagd, om zich fit te kunnen houden bij ons. En wij hebben nog maar twee keepers, wat Jan Wouters ook wat mager vond. Vandaar dat we elkaar helpen. Hij kan trainen en fit blijven en wij hebben drie keepers.'

'We zoeken nog een ervaren derde keeper voor het seizoen begint. Je weet nooit hoe het loopt. Maar voorlopig is dit alleen een wederzijdse dienstverlening. En Jeroen is een uitstekende positieve jongen in de groep, die in deze weken ervaring extra geeft aan onze keepers', aldus Van Schaik.

Robbin Ruiter is van FC Volendam gehaald als eerste doelman, terwijl Erik Cummins de tweede keeper is. Maar de technische staf heeft twijfels over hem sinds hij vorig seizoen als stand-in in het eerste elftal een ongelukkige indruk maakte met een paar opzichtige blunders. Verhoeven zou daardoor eventueel kunnen doorschuiven naar een rol als tweede keeper.

Verhoeven was in de periode 2002-2009 de vaste sluitpost van Volendam, waarna hij naar Ajax ging als reservedoelman. Na het afgelopen seizoen koos hij ervoor niet in te gaan op een aanbieding zijn aflopende contract te verlengen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's