Clubleiding noodlijdend Twente vraagt fans rustig te blijven

Reacties

De clubleiding van FC Twente heeft de fans van de Enschedese club op het hart gedrukt vooral rustig te blijven. Daarmee reageert de noodlijdende club op de onrust die recent ontstond.

Clubleiding noodlijdend Twente vraagt fans rustig te blijven

De fans van Twente, dat door de financiële wanorde dit seizoen al zes punten in mindering kreeg, richtten hun onvrede vooral op hoofdtrainer Alfred Schreuder en zijn staf. 'Een aantal supportersverenigingen heeft dinsdag in een brief aan de club aangedrongen op het vertrek van de technische staf', zo duidt FC Twente in een statement de klachten.

Voorzitter Aldo van der Laan (foto) gaat dieper in op de wrevel. 'De club zit financieel en sportief in een moeilijke fase. Er is veel te doen rondom de club en de teleurstelling van de supporters is te begrijpen, maar we zijn nu vooral gebaat bij rust', aldus de preses.

In de verklaring voert FC Twente ook nog aanvoerder Andreas Bjelland op. 'We zijn als spelersgroep geïnformeerd over de brief die naar de club is gestuurd. We voelen ons met zijn allen, spelers en club, verantwoordelijk voor de teleurstelling bij de supporters, maar we staan achter onze trainers. We willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en hopen daarbij op de steun van iedereen.'

Bij FC Twente moesten vanwege de noodzakelijke bezuinigingen achttien mensen ontslagen worden. Behalve de financiële problemen, zijn er ook sportieve perikelen. Twente greep naast de bekerfinale door in eigen huis van PEC Zwolle te verliezen en is door de twee puntenstraffen gezakt tot de elfde plek. Desondanks is de achtste stek, de plaats die bij bekerwinst van PEC recht geeft op play-offs-deelname, nog niet uit zicht. Het verschil met Willem II is maar twee punten.

Zondag gaat FC Twente op bezoek bij FC Utrecht (aftrap 16.45 uur). Algemeen directeur Gerald van den Belt liet onlangs al weten dat bij een volgende (financiële) misstap van Twente de licentie serieus in gevaar komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.