Club Brugge weigert eerste duel vanwege Olympiagangers

Club Brugge weigert aan te treden voor het eerste duel in de Belgische competitie. Omdat de ploeg van coach Jacky Mathijssen twee spelers moet afstaan aan de olympische ploeg, heeft de club verzocht om uitstel van de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Club Brugge weigert eerste duel vanwege Olympiagangers

'Van de bond mag dat als je als club twee spelers moet missen', wijst voorzitter Michel D'Hooghe naar het reglement nadat verdedigers Laurent Ciman en Jeroen Simaeys (foto) door bondscoach François de Sart werden opgeroepen. 'Afhankelijk van de prestaties van de beloften (in Peking, red.) zullen we vragen om ook andere duels uit te stellen.'

Het uitduel met KV Mechelen stond op vrijdag 15 augustus gepland, maar is nu vastgesteld op woensdag 24 september. Standard Luik, dat net als Club twee spelers kwijt is tijdens de Spelen, weigert gebruik te maken van de mogelijkheid uitstel aan te vragen en laat het uitduel met FCV Dender EH gewoon doorgaan.

'Wij zullen onze eerste match, op Dender, normaal gezien spelen. Want als we die match uitstellen, moeten we spelen op de woensdag vóór Standard-Anderlecht. En dat zien we niet echt zitten. Bovendien zal Fellaini ook sneller terugkeren, voor de voorronde van de Champions League', aldus directeur Pierre François tegenover Sporza.

Bekijk hier al onze video's