Club Brugge vreest voor koppositie na thuisnederlaag

Voor de tweede keer op rij verloor Club Brugge op eigen veld. Ditmaal was Charleroi te sterk voor de koploper van de Eerste Klasse: 0-2.

Brugge was lange tijd de betere ploeg op eigen veld, maar de defensie van Charleroi bleek moeilijk te kloppen. Vlak na rust slaagde Tim Smolders er namens de bezoekers wel in. Op aangeven van Cyril Théréau passeerde de voormalige aanvaller van RBC Roosendaal en Club Brugge doelman Glenn Verbauwhede met een laag schot.

In de veertig minuten die volgden, was hetzelfde spelbeeld te zien: Club drong aan en Charleroi counterde in de slotminuut naar de 0-2. Théréau besliste de wedstrijd.

Club staat nog op kop met 51 punten, maar moet vrezen voor Standard Luik dat met één duel tegoed en twee punten minder, Charleroi is nog altijd tiende met dertig punten.