Club Brugge verslaat Genk en helpt Standard Luik

De titelstrijd in België is weer volledig open door een dikverdiende zege van Club Brugge op lijstaanvoerder Racing Genk. De koploper had het gehele duel niets in te brengen tegen de formatie van trainer Adrie Koster, waardoor na afloop duidelijke cijfers op het scorebord stonden: 3-0.

Club Brugge verslaat Genk en helpt Standard Luik

In het eerste bedrijf was Club de betere ploeg, maar stuitten de gastheren telkens op Genk-goalie Thibaut Courtouis. Na rust kwam de thuisploeg, bij wie Ryan Donk in de basis stond, wel op voorsprong.

Ivan Perisic (foto) was na een klein uur spelen trefzeker. De poging van de Kroaat trof via de paal doel. Diezelfde Perisic bracht even later de vroegtijdige beslissing door zijn strafschop in twee keer binnen te schieten: 2-0.

Het laatste woord was aan Joseph Akpala. De aanvaller van Club Brugge bepaalde de eindstand op 3-0. Door de afgetekende overwinning kan Standard Luik woensdag weer in punten gelijk komen met Genk. Dan moet de nummer twee van België wel Lokeren verslaan. Anderlecht kan woensdag de achterstand verkleinen tot drie punten door te winnen van AA Gent. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's