Club Brugge verlost Van Rhijn van reservebank Ajax

Reacties

Ricardo van Rhijn verruilt Ajax voor Club Brugge. De 25-jarige verdediger tekende een contract voor drie jaar in België.

Club Brugge verlost Van Rhijn van reservebank Ajax

Met de transfer van de achtvoudig Oranje-international is zo'n anderhalf miljoen euro gemoeid, terwijl Ajax ook nog een doorverkooppercentage heeft bedongen. Van Rhijn had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2018, maar zijn toekomstperspectief was troebel.

Afgelopen seizoen kwam Van Rhijn tot slechts twaalf duels in de Eredivisie. En dat terwijl zijn concurrent Kenny Tete lang uit de roulatie was met een enkelblessure.

Club Brugge trekt Van Rhijn aan als vervanger van Thomas Meunier, die eerder deze maand werd verkocht aan Paris Saint-Germain. De 24-jarige rechtsback hield de transfer over aan een sterk EK, waar hij met België strandde in de kwartfinale.

Van Rhijn, die maandag en dinsdag nog wel de medische testen goed moet zien te doorstaan, treft in het Jan Breydelstadion twee landgenoten: Stefano Denswil, met wie hij nog samenspeelde bij Ajax, en Ruud Vormer. Die kroonden zich vorig seizoen tot kampioen met Blauw-Zwart, dat daardoor in de Champions League uitkomt.

Bekijk hier het transferoverzicht van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.