Club Brugge pakt punt in topper ondanks misser Simons

Anderlecht leek op weg de koppositie in België over te nemen van Club Brugge, maakt kort voor tijd voorkwam Víctor Vázquez dit (2-2). Tot opluchting van routinier Timmy Simons.

Vanaf de 55ste minuut keken de bezoekers uit Brugge - met Ruud Vormer in de basis - tegen een 2-1 achterstand aan door treffers van Dennis Praet en Olivier Deschacht, die de openingstreffer van Vázquez (foto) ongedaan maakten. Vijf minuten voor tijd kreeg Simons de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de ex-PSV'er zag zijn strafschop gered worden door Silvio Proto.

Maar in de 89ste minuut was het alsnog raak door Vázquez, die zijn tweede vrije trap van de wedstrijd binnenkrulde en daarmee de eindstand bepaalde op 2-2. Club Brugge blijft daardoor koploper in België met 32 punten uit zeventien duels, terwijl Anderlecht - waar de geblesseerde Bram Nuytinck ontbrak - met één punt minder tweede is.