Club Brugge na moeizame winst aan kop in België

Terwijl medekoplopers Standard Luik, RC Genk en Cercle Brugge punten morsten, sloeg Club Brugge, zij het laat, toe bij promovendus OH Leuven.

Club Brugge na moeizame winst aan kop in België

Club Brugge-OH Leuven 1-0OH Leuven was duidelijk de mindere ploeg in het Jan Breydel Stadion. Maar het duurde lang, voordat Club Brugge, getraind door Adrie Koster (foto), het overwicht omzette in een doelpunt. Pas in de 81ste minuut viel het doek voor de gasten. Kevin Roelandts was met een eigen doelpunt de schlemiel.

RC Genk-SV Zulte Waregem 0-0RC Genk moest in de laatste wedstrijd voor de confrontatie in de laatste voorronde van de Champions League met Maccabi Haifa genoegen nemen met een gelijkspel. De kampioen kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen SV Zulte Waregem, al was het ontbreken van vaste waardes Kevin De Bruyne en Marvin Ogunjimi een verzachtende omstandigheid.

AA Gent-Standard Luik 3-1Standard Luik stelde teleur in Gent. Pas na de entree van Steven Defour liet de Waalse formatie zich gelden, maar toen was het leed al geleden door onder meer twee treffers van Jesper Jørgensen. AA Gent nam door de zege wat afstand van de gevarenzone. Bergen-Sint Truiden 4-2Bergen, waar trainer Dennis van Eijk de leiding heeft, blijft goed presteren en klom dankzij de 4-2 zege op Sint-Truiden naar een gedeelde tweede plaats. De gevierde man was de Franse spits Jérémy Perbet, die met vier treffers een zeer productieve avond kende. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's