Club Brugge moet diep buigen voor Kums

Reacties

Sven Kums (27) heeft zijn eerste uitnodiging voor De Rode Duivels luister bijgezet. Met een hattrick deelde hij namens AA Gent een gevoelige tik uit aan Club Brugge (4-1).

Club Brugge moet diep buigen voor Kums

Club Brugge had een zege nodig om weer mee te doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Maar de ploeg van trainer Michel Preud'homme moet een pas op de plaats maken na het bezoek aan Gent.

Ruud Vormer boekte een kwartier voor het einde een klein persoonlijk succes door na de 4-0 van Laurent Depoitre de Brugse eretreffer voor zijn rekening te nemen. Maar het was niet meer dan een schrale troost voor de voormalige Feyenoord-middenvelder.

De overtreding van Vormer op Kums in de 59ste minuut was een duidelijk teken geweest van de frustratie bij Club Brugge, maar ook van de kracht van Gent. Kums was namelijk de grote man bij de thuisploeg. De aanvoerder had Gent met drie treffers, waarvan twee uit een strafschop, na ruim een uur zekerheid gegeven over de overwinning.

Dankzij de primeur voor Kums, die met 29 doelpunten in zijn driehonderd voorgaande competitieduels allerminst te boek staat als goalgetter, is Gent geklommen naar de tweede plaats achter koploper KV Oostende. Dankzij zijn productiviteit kan de voormalige speler van SC Heerenveen zich ook met een extra lach melden bij de nationale ploeg in de voorbereiding op mogelijk zijn eerste interland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.