Club Brugge met man meer onderuit tegen Panathinaikos

Club Brugge heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen, door met een man meer de wedstrijd bij Panathinaikos uit handen te geven in de derde voorronde van de Champions League.

Panathinaikos - Club Brugge 2-1
Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis en Stefano Denswil op de bank, kende een droomstart. Maar ondanks de snelle kopgoal van Boli Bolingoli, maakten de Bruggelingen het zichzelf nog behoorlijk moeilijk voor de return van volgende week woensdag (20.30 uur).

Eerst stak Marcus Berg (foto) zijn neus aan het venster. Zijn penalty werd nog gekeerd door Sebastien Bruzzese, maar vier minuten later kon hij na een misser van de keeper de gelijkmaker binnen koppen. Sergio Sanchez (Panathinaikos) torpedeerde kort daarna Abdoulaye Diaby, waarna de scheidsrechter eerst geel en daarna toch maar rood gaf.

Met een man meer op het veld kreeg Club kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar na een handsbal van doelpuntenmaker Bolingoli ging de bal wederom op de stip. Nu ontfermde Nikos Karelis zich over de bal en was het wel raak voor de tien Grieken, die daarna een muur optrokken voor hun eigen doel. Dat bleef wegens het uitblijven van een Brugs slotoffensief eenvoudig overeind.

Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzen 1-2
Al na een kwart wedstrijd had de Tsjechische kampioen zich een uitstekende uitgangspositie verschaft. Aidin Mahmutovic en Milan Petrzela zorgden al snel voor 0-2, waarna het duel langzaam naar zijn eind liep.

Maccabi Tel Aviv, de club waar Jordi Cruijff technisch directeur is, deed echter in de slotfase nog wat terug. Barak Itzhaki gaf de stand tien minuten voor tijd een iets draaglijker aanzien, al zijn de perspectieven voor zijn ploeg niet best met de return in Tsjechië nog in het vooruitzicht. Die is volgende week woensdag om 20.45 uur.