Club Brugge laat Anderlecht ontsnappen

Anderlecht is met kunst en vliegwerk koploper gebleven in de Belgische competitie, al moet het RC Genk naast zich dulden. In de topper tegen Club Brugge kwam Paars-Wit tegen de verhouding in terug van een 2-0 achterstand: 2-2.

Club Brugge was heer en meester in de eerste helft. De thuisclub zag Bosko Balaban een vrije trap op de lat schieten, waarna Manasseh Ishiaku de rebound binnentikte voor een terechte 1-0 voorsprong. Ishiaku stond in de tweede helft ook op de goede plaats om de 2-0 van dichtbij achter doelman Daniël Zitka te tikken.

Anderlecht leek in het Jan Breydel Stadion tegen zijn derde seizoensnederlaag aan te lopen, maar pakte dankzij zwak verdedigen van Club Brugge toch nog een punt. Eerst kon Roland Juhász de aansluitingstreffer binnenkoppen na een blunder van doelman Glenn Verbauwhede. De 2-2 kwam voort uit een inworp. Nicolas Frutos gaf de bal met zijn hoofd het laatste tikje.

Anderlecht en RC Genk delen de koppositie in België met 47 punten uit 21 wedstrijden. Club Brugge blijft steken op de vijfde plaats met een achterstand van elf punten.