Club Brugge geeft Garrido voorkeur boven Van Marwijk

Juan Carlos Garrido moet het afgegleden Club Brugge weer op de weg omhoog helpen. De Spaanse trainer vierde zijn grootste successen met Villarreal.

Club Brugge geeft Garrido voorkeur boven Van Marwijk

Na het ontslag van Georges Leekens circuleerden de nodige namen als kandidaten voor de vacature. Ook Bert van Marwijk werd genoemd, maar de keuze viel op Garrido. De 43-jarige Spanjaard tekent tot het einde van het seizoen met een optie voor een tweede jaar.

Garrido past in het profiel dat Club Brugge had opgesteld voor de vacature. 'Als trainer staat hij bekend als een sterke leidersfiguur die de nadruk legt op werkkracht, inzet en mentaliteit. Hij heeft een moderne visie, hecht veel belang aan jeugddoorstroming en gedrevenheid bij zijn spelers. Hij belichaamt zo de no sweat, no glory-mentaliteit waar Club Brugge steeds voor moet staan', aldus de verklaring van de Belgische club.

Garrido heeft naam gemaakt bij Villarreal. Bij de Spaanse club was hij in tien jaar in verschillende functies werkzaam. In februari 2010 werd hij verantwoordelijk voor de hoofdmacht, die onder zijn leiding in het seizoen 2010/11 historisch goed presteerde.

De vierde plaats achter Barcelona, Real Madrid en Valencia in de Primera División werd gecombineerd met een plaats in de halve finale van de Europa League. Slechte resultaten van vorig seizoen mondden uit in zijn vertrek in december. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's