Club Brugge en Standard Luik boeken nipte zeges

Club Brugge en Standard Luik boekten minimale overwinningen op respectievelijk Germinal Beerschot (1-0) en Westerlo (2-1). De positie van Club-coach Adrie Koster staat hierdoor minimaal een week niet ter discussie.

Club Brugge en Standard Luik boeken nipte zeges

Club Brugge-Germinal Beerschot 1-0In een zeer fletse wedstrijd tegen Germinal Beerschot heeft Club Brugge de vierde zege op rij behaald. De winst kwam moeizaam tot stand. In een laag tempo en met weinig offensieve intenties was één goede aanval genoeg voor de zege. Ronald Vargas, die de rest van het duel volstrekt onzichtbaar was, kroonde zich tot matchwinnaar. De overwinning kwam voor Brugge-coach Adrie Koster, lange tijd zeer bekritiseerd, op een goed moment. In een periode waarin het bestuur een grote schoonmaak doorvoert, verstevigde de Nederlander zijn positie.

Standard Luik-Westerlo 2-1Ook Standard Luik boekte een zuinige zege. De ploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam via Reginal Goreux op voorsprong na ruim een kwartier. Kort voor rust vergrootte Jelle Van Damme de marge naar 2-0. Na de hervatting viel Standard ver terug. De ploeg werd pas weer wakker, toen de voormalige MVV'er Christian Brüls iets terugdeed. Vervolgens was de 3-1 dichterbij dan de gelijkmaker, maar treffers vielen er niet meer.

Overige UitslagenSC Lokeren-AS Eupen 0-2KV Kortrijk-Cercle Brugge 2-1Lierse SK-Charleroi 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's