Club Brugge dreigt derde plaats te verliezen

Club Brugge moet vrezen voor zijn derde plaats na een thuisnederlaag tegen SC Lokeren. Pas na een 0-3 achterstand lukte het Blauw-zwart te scoren, zij het te laat: 2-3.

In de negende minuut kwam Lokeren al op voorsprong in het Jan Breydel Stadion. David Janczyk scoorde met een lob over doelman Stijn Stijnen. In de 37ste minuut vergrootte Kilian Overmeire het verschil met een van richting veranderd schot. En in de zeventigste minuut tekende Stijn De Wilde zelfs voor 0-3.

Club Brugge had tot die tijd vooral matig gespeeld en kansen gemist. Bovendien liep verdediger Jeroen Simaeys in de 61ste minuut tegen zijn tweede gele kaart aan. Toch werd het nog even spannend. Joseph Akpala en Mohamed Dahmane brachten Club in de 81ste minuut op 2-3. Maar in de slotfase zorgde Boubacar Copa er met een knappe redding voor dat Lokeren alsnog zegevierde.

Met nog twee duels te gaan bezet Brugge de derde plaats met 56 punten, drie punten meer dan nummer vier AA Gent. Lokeren heeft 51 punten en staat vijfde.