CL-sprookje Ludogorets: gelegenheidskeeper de held

Reacties

Het Bulgaarse Ludogorets heeft zich woensdagavond voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In de beslissende strafschoppenserie vertolkte verdediger Cosmin Moti een absolute heldenrol door als gelegenheidskeeper zijn landgenoten (!) van Steaua Boekarest uit te schakelen.

CL-sprookje Ludogorets: gelegenheidskeeper de held

Dat uitgerekend Moti het verschil maakte in Sofia is saillant. De 29-jarige Roemeen speelde in het verleden namelijk 210 competitieduels in het shirt van Dinamo Boekarest, nota bene de stadgenoot én aartsrivaal van Steaua Boekarest.

Noodgedwongen moest Moti ineens plaatsnemen onder de lat. Ludogorets-doelman Vladislav Stoyanov incasseerde in de laatste minuut van de verlenging een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Varela. Trainer Georgi Dermendzhiev was door zijn wissels heen, waardoor veldspeler Moti het doel moest verdedigen in de beslissende strafschoppenserie.

Moti keerde in die serie de strafschoppen van Paul Parvulescu en Cornel Rapa, waardoor de Bulgaren het felbegeerde en lucratieve CL-ticket in de wacht sleepte. Bovendien schoot Moti ook de eerste penalty raak namens Ludogorets. Zodoende werd het een historische avond voor de Bulgaren, maar een zeer pijnlijke voor het Steaua Boekarest van de Nederlander Nicandro Breeveld.

Lange tijd leek Steaua Boekarest zich namelijk te plaatsen voor het miljoenenbal aangezien het vlak voor tijd nog 0-0 stond en het eerste duel in eigen huis tegen Ludogorets met 1-0 werd gewonnen. Namens de tuisploeg sleepte Wanderson met een fraaie volley een verlenging uit het vuur in de negenstigste minuut van de reguliere speeltijd. Het bleek later, dankzij Moti, een gouden treffer.

Zowel Ludogorets, met de Nederlander Virgil Misidjan in de basis, als Steaua Boekarest kwam niet tot scoren in de verlenging waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. En daarin vertolkte de Roemeen een heldenrol en werd het sprookje van Lodogorets, in 2006 nog een amateurploeg, realiteit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.