CL-scenario's: gokken op gelijkspel te groot risico voor PSV

Reacties

Alle ogen zijn dinsdagavond in de Champions League op PSV gericht. Wint de landskampioen thuis van CSKA Moskou dan is VfL Wolfsburg of Manchester United in Groep B veroordeeld tot de Europa League. Maar het kan ook nog fout gaan voor de ploeg van Phillip Cocu. Een dag later is het in alle poules nog spannend.

CL-scenario's: gokken op gelijkspel te groot risico voor PSV

Als PSV voor de zesde keer op rij verliest van een Russische opponent zijn Wolfsburg en United ongeacht het resultaat in Duitsland allebei zeker van de achtste finale in het miljoenenbal. CSKA Moskou gaat dan zelfs nog naar de Europa League ten koste van PSV, dat samen met enkele andere clubs dan de boeken in gaat als de beste nummer laatst in de CL-groepsfase.

Bij een gelijkspel is de huidige nummer drie van de Eredivisie in ieder geval zeker van Europese overwintering. Maar of dat in de CL of EL gebeurt, hangt af van wat Bas Dost en zijn ploeggenoten presteren tegen Louis van Gaal, Daley Blind en Memphis Depay. Eindigt die wedstrijd ook gelijk of in een zege voor de Engelsen, dan is zowel de ploeg van Dieter Hecking als die van Van Gaal (foto) door.

Hopen op een puntendeling tegen CSKA Moskou zou dus uiterst risicovol zijn. PSV heeft alleen genoeg aan acht punten, als Wolfsburg thuis van United wint. Dan zouden de Eindhovenaren op basis van een beter onderling resultaat als tweede eindigen in Groep B. Eerste worden is ook nog mogelijk; als PSV met minstens twee doelpunten verschil wint, terwijl Wolfsburg en United gelijkspelen en minder scoren.

Stand Groep B
Club Duels - punten Doelsaldo
1. VfL Wolfsburg 5 - 9 6 - 4
2. Manchester United 5 - 8 5 - 4
3. PSV 5 - 7 6 - 6
4. CSKA Moskou 5 - 4 4 - 7

Waar in de overige poules op de dinsdagavond Real Madrid en Paris Saint-Germain, Atlético Madrid en Benfica en Juventus en Manchester City al zeker zijn van een plek bij de laatste zestien, moeten woensdagavond nog veel beslissingen vallen. Barcelona, Bayern München en Zenit Sint-Petersburg zijn als koplopers van Groep E, F en H al geplaatst, maar er zijn ook nog vijf tickets te verdelen.

In eerstgenoemde poule heeft AS Roma de beste papieren om als tweede te eindigen. De Romeinen spelen thuis tegen BATE Borisov en zijn bij een overwinning sowieso door. Alleen als Bayer Leverkusen (eveneens vijf punten, maar derde op basis van de onderlinge duels) in de laatste speelronde - thuis tegen Barcelona - meer punten pakt, kan de Duitse formatie het in crisis verkerende Roma nog aftroeven.

Stand Groep E
Club Duels - punten Doelsaldo
1. Barcelona* 5 - 13 14 - 3
2. AS Roma 5 - 5 11 - 16
3. Bayer Leverkusen 5 - 5 12 - 11
4. BATE Borisov 5 - 4 5 - 12

Waar in Groep E zelfs de nummer laatst BATE Borisov nog naar de achtste finale kan, kan in Groep F Dinamo Zagreb helemaal nergens meer op rekenen. Het treffen tussen Olympiakos Piraeus en Arsenal is wel uiterst interessant. The Gunners moeten met twee goals verschil winnen of een 3-2 (of groter) zege boeken om de kampioen van Griekenland na de 3-2 nederlaag in eigen huis te passeren.

Stand Groep F
Club Duels - punten Doelsaldo
1. Bayern München* 5 - 12 17 - 3
2. Olympiakos Piraeus 5 - 9 6 - 10
3. Arsenal 5 - 6 9 - 10
4. Dinamo Zagreb+ 5 - 3 3 - 12

In Groep G ligt alles nog open. FC Porto stond na vier duels bovenaan, maar is door het verlies op eigen veld tegen Dinamo Kiev alleen bij een zege op Stamford Bridge zeker van de volgende ronde. Ervan uitgaande dat Dinamo Kiev thuis van het al volledig uitgeschakelde Maccabi Tel Aviv wint, heeft Chelsea genoeg aan een gelijkspel om de oude club van José Mourinho naar de Europa League te sturen. Alle clubs hebben dan elf punten. Porto heeft in dat geval het slechtste doelsaldo in de onderlinge duels.

Stand Groep G
Club Duels - punten Doelsaldo
1. Chelsea 5 - 10 11 - 3
2. FC Porto 5 - 10 9 - 6
3. Dinamo Kiev 5 - 8 7 - 4
4. Maccabi Tel Aviv+ 5 - 0 1 - 15

In Groep H is het scenario eenvoudiger. Als AA Gent thuis niet wint van Zenit Sint-Petersburg maakt Valencia bij een overwinning op hekkensluiter Oympique Lyon nog kans op de tweede plek. Aangezien de Russische groepswinnaar nog geen enkel punt verloor, mogen de Spanjaarden hopen. Omdat Gent over twee duels de betere was van Valencia, is een gelijkspel tegen Lyon voor Los Che sowieso niet genoeg.

Stand Groep H
Club Duels - punten Doelsaldo
1. Zenit Sint-Petersburg* 5 - 15 12 - 4
2. AA Gent 5 - 7 6 - 6
3. Valencia 5 - 6 5 - 7
4. Olympique Lyon+ 5 - 1 3 - 9

* door naar achtste finale, + uitgeschakeld in Europa

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.