CL-productie Ronaldo tegen Ajax ongeëvenaard hoog

Cristiano Ronaldo bewees dinsdagavond met de openingstreffer namens Real Madrid tegen Ajax (foto onder) andermaal dat de Amsterdammers verreweg zijn meest favoriete tegenstander zijn in de Champions League.

CL-productie Ronaldo tegen Ajax ongeëvenaard hoog

Ronaldo maakte zeven van zijn 45 CL-goals tegen de Nederlandse kampioen, een percentage van ruim vijftien procent. Bovendien ligt zijn moyenne per duel met slechts vijf ontmoetingen tegen Ajax op een gemiddelde van anderhalve treffer per wedstrijd (1,40).

Uit de gegevens van Infostrada blijkt zelfs dat het zevental doelpunten van Ronaldo tegen Ajax een record is. Nooit eerder scoorde een speler zoveel tegen een en dezelfde club in de Champions League.

Dat Ronaldo van elke zes goals er eentje tegen Ajax maakt is al veelzeggend, maar die cijfers krijgen nog meer gewicht als ze worden afgezet tegen Ronaldo's productie tegen andere teams in het miljoenenbal.

Tegen de Fransen van Olympique Lyon en Olympique Marseille maakte Ronaldo tot dusver vier doelpunten, terwijl CSKA Moskou, Dinamo Kiev en AS Roma drie treffers van de Portugese steraanvaller moesten toestaan.

Zeven teams kregen twee goals tegen - onder wie Sporting Lissabon, de club waar hij zijn profloopbaan in 2002/03 begon - terwijl nog eens zeven ploegen Ronaldo slechts één keer zagen scoren.


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's