media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

CL-clash met Real Madrid magistrale mijlpaal voor Giggs

CL-clash met Real Madrid magistrale mijlpaal voor Giggs

Ryan Giggs liet afgelopen vrijdag weten zijn contract bij Manchester United met een jaar te verlengen. De Welshman groeit bij The Red Devils uit tot de ultieme vedette, die na 23 seizoenen tegen Real Madrid zijn duizendste officiële wedstrijd speelt.

In de FA Cup-wedstrijd tegen Fulham (4-1 zege) speelde de middenvelder eigenlijk al zijn duizendste officiële wedstrijd, maar daar waren ook de jeugdwedstrijden voor Wales Onder-18 (drie), Onder -21 (één) en Engeland Onder -16 (één) meegerekend.

In Engeland wordt dan ook gesproken over de duizendste senior game van Giggs. Uitgerekend deze verbluffende mijlpaal wordt neergezet tegen een andere grootmacht, Real Madrid, waarmee The Mancunians strijden voor een plaats in de kwartfinale van de Champions League.

'Natuurlijk ben ik trots op dat aantal wedstrijden', laat Giggs voorafgaand aan de clash met de Madrilenen weten. 'Aan het begin van je carrière stel je verschillende doelen, die naarmate je ouder wordt veranderen. In het eerste team komen, daar een basisplaats veroveren, prijzen pakken et cetera.', somt Giggs op.

'Maar met duizend wedstrijden spelen hou je nooit rekening. Het geheim? Ik werk er keihard voor. Maar ik ben ook veel geholpen: telkens dezelfde manager, veel goede teamgenoten. Als je ouder wordt ga je steeds meer genieten van de dingen die je bereikt. In 2008 genoot ik veel meer van de Champions League-titel dan in 1999.'

Wembley
Mocht Giggs de Champions League dit jaar winnen, waarvan de finale zich afspeelt op Wembley, dan wordt het de derde keer dat de middenvelder de prestigieuze trofee verovert. Het is een klein gedeelte van het aantal prijzen dat hij in zijn carrière won: twaalf landstitels, negen keer het Charity Shield, drie League Cups en vier keer de FA Cup.

Saillant detail: mocht Giggs met United het (voetbal)jaar afsluiten op Wembley, dan zou de finale wel een heel bijzonder karakter dragen. In 1968, tien jaar na de tragische vliegramp in München die United een groot deel van de ploeg ontnam, werd eveneens op Wembley onder leiding van Sir Matt Busby voor de eerste keer de Europa Cup voor landskampioenen gewonnen aan de hand van legendarische spelers als George Best, Denis Law, Brian Kidd en de toenmalige, nog altijd bij United betrokken aanvoerder Bobby Charlton.

Laatste nieuws