Clasie zet handtekening en meldt zich af voor Oranje

Reacties

Op de dag dat hij zijn nieuwe contract bij Feyenoord ondertekende, heeft Jordy Clasie zich afgemeld voor het Nederlands elftal. De middenvelder kampt met lichte hamstringklachten.

Clasie zet handtekening en meldt zich af voor Oranje

De Feyenoord-aanvoerder loopt al sinds het afgelopen WK rond met de klachten, die hem eerder dit seizoen ook al aan de kant hielden bij het competitieduel met SC Heerenveen. Ook zondag in de uitwedstrijd bij FC Twente (0-0) had hij last van zijn hamstring en liet hij zich kort voor het laatste fluitsignaal vervangen.

Om die reden heeft Clasie zich bij bondscoach Guus Hiddink afgemeld voor de aankomende interlands van Oranje tegen Italië (vriendschappelijk) en Tsjechië (EK-kwalificatie). Clasie krijgt, na zijn korte vakantie, een paar dagen vrij van Feyenoord. Eerder meldden ook Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben zich af. Het is overigens niet zeker dat dat drietal er in Praag niet bij is.

Na zijn afmelding bij Hiddink zette Clasie in De Kuip zijn krabbel onder een nieuw contract dat hem tot 2018 aan Feyenoord verbindt. Clasie stond de afgelopen tijd nadrukkelijk in de belangstelling van (met name) FC Porto, maar koos ervoor langer in Rotterdam te blijven. 'Met deze club wil ik doorgroeien naar een hoger niveau', aldus de aanvoerder op de website van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.