Clasie hekelt arbitrage: 'Niet alleen van Roma verloren'

Jordy Clasie was niet alleen ontevreden over de uitschakeling in de Europa League-wedstrijd (2-1 nederlaag) tegen AS Roma. Volgens de aanvoerder van Feyenoord leverde scheidsrechter Clément Turpin een wanprestatie.

'We hebben vandaag niet alleen tegen AS Roma, maar tegen de scheidsrechter en zijn assistenten verloren', verklaarde Clasie tegenover RTL 7. 'Ik betwijfel of die kaart van Te Vrede terecht is. Aan de andere kant moet een elleboog op Kazim misschien ook worden bestraft.'

Overigens had Feyenoord het volgens de middenvelder ook aan zichzelf te danken dat het Europese seizoen ten einde is. 'De eerste helft was niet goed. We waren te slordig en wilden het zo nu en dan voetballend oplossen, terwijl het op dat moment niet kan', aldus Clasie. 'En dan krijgen we vlak voor de rust die goal tegen. Dat mag niet op zo'n moment, op dat moment moet je scherp zijn als team. Je moet die 0-0 de rust inslepen.'

Over het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd vanwege de woedende reacties van de fans na de rode kaart van Mitchell Te Vrede bleef Clasie op de vlakte. 'Over het staken vanwege gebeurtenissen op tribune weet ik verder niets, het is niet aan ons om daar iets over te zeggen. Iedereen heeft emoties, ook de supporters. Zeker als er discutabele beslissingen zijn, maar ik kan niets zeggen over wat de supporters hebben gedaan', zo hield hij zich als aanvoerder afzijdig van de perikelen, zonder ze te veroordelen.