Clasie: 'Hebben Ajax 45 minuten overklast'

Ongeloof en ontgoocheling viel na Feyenoord-Ajax (0-1) van het gezicht van Jordy Clasie af te lezen. 'Er was maar één ploeg die beter was en die echt wilde winnen. Dat was Feyenoord', aldus de aanvoerder van de Rotterdammers.

Vooral in de eerste helft en slotfase van het tweede bedrijf creëerde Feyenoord kans op kans. De lat stond de thuisclub drie keer in de weg, terwijl Jasper Cillessen een bibberend Ajax een paar keer ook redde. Clasie tegen FOX Sports: 'Dit is doodzonde. Kijk eens hoeveel kansen we hebben gecreëerd. Dit was zó een belangrijke wedstrijd voor ons. En dan krijg je dit...'

'We hadden halverwege al minimaal met 2-1 of 3-1 voor moeten staan. We hebben Ajax in de eerste 45 minuten echt overklast. We waren zó fit en zó scherp. Zij hebben in de hele wedstrijd misschien één kans gehad. Ze zijn nauwelijks bij de goal geweest', gaat Clasie verder.

Hoe goed en agressief Feyenoord ook speelde, een derde nederlaag in een week is een feit. Een zwarte week, dus. 'Ja. We hebben thuis verloren van Willem II, uit van Sevilla en nu weer van Ajax. Maar we moeten door. Hoe we vandaag gespeeld hebben verdient gewoon een compliment.'