CL: Allbäck en Beasley helpen clubs verder

Tampere United, Rangers, Dinamo Zagreb en FC Kopenhagen hebben zich gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Champions League.

CL: Allbäck en Beasley helpen clubs verder

Levski Sofia-Tampere United 0-1
Tampere United verraste door Levski Sofia uit te schakelen. De Finse kampioen zegevierde in de Bulgaarse hoofdstad met 1-0, nadat het vorige week in eigen land al met dezelfde cijfers had gewonnen. Jari Niemi tekende met een droog schot wederom voor de winnende treffer. In de derde voorronde ontmoet Tampere Rosenborg BK of FC Astana.

FK Zeta-Glasgow Rangers 0-1
DaMarcus Beasley stelde de kwalificatie van Rangers veilig. In het uitduel met het Montenegrijnse FK Zeta rondde de Amerikaan in de 81ste minuut een fraaie aanval af: 0-1. Het eerste duel had Rangers met 2-0 gewonnen. In de derde voorronde wacht Rode Ster of Levadia Tallinn.

Dinamo Zagreb-NK Domzale 3-1
Dinamo Zagreb was net als in de eerste ontmoeting ook in de tweede partij te sterk voor NK Domzale. Een week na de 2-1 uitoverwinning klopten de Kroaten de Sloveense kampioen met 3-1. Werder Bremen is de volgende tegenstander voor Dinamo.

Beitar Jerusalem-FC Kopenhagen 1-1 nv
FC Kopenhagen had een verlenging nodig om af te rekenen met Beitar Jerusalem. Net als vorige week in Denemarken eindigde de partij in Israël in een 1-0 zege voor de thuisspelende ploeg. In de extra tijd bezorgde Marcus Allbäck de Deense kampioen het toelatingsbewijs voor de beslissende kwalificatieronde. Nadat Jesper Grønkjær de bal had teruggelegd haalde de Zweed doeltreffend uit: 1-1.

Bekijk hier al onze video's