City-huurlingen doen Ziyech vergeten bij FC Twente

Er is voor FC Twente wel degelijk leven na Hakim Ziyech. Sinds de spelmaker eind augustus naar Ajax vertrok, namen de huurlingen van Manchester City de Tukkers bij de hand. Door de 2-0 zege op bezoek bij Go Ahead is de ploeg van trainer René Hake inmiddels al vijf wedstrijden ongeslagen.

De eerste wedstrijd na het vertrek van Ziyech op bezoek bij SC Heerenveen mondde nog uit in een 3-1 nederlaag, maar sindsdien pakte Twente elf punten in vijf competitieduels. In het post-Ziyech-tijdperk namen Enes Ünal (4), Bersant Celina (4) en Yaw Yeboah (1) negen van de twaalf treffers voor hun rekening. Twee daarvan maakten ze zaterdagavond tegen Go Ahead. Yeboah opende vlak voor rust de score en Celina besliste het duel vlak voor tijd met de 0-2.

Daarvoor had de twintigjarige Kosovaar ook al een paar kunnen scoren. 'Ik had wat kansen en verwacht van mezelf vaker te scoren. Ik schoot tweemaal op de paal en had dus een hattrick kunnen maken', reageerde Celina op de Twente-website. 'Maar we zijn een team en we speelden in de eerste helft fantastisch. Tegen een team als Go Ahead en in dit stadion, dan verdienen we de credits voor dit resultaat. Ik hou van de sfeer hier, zo hoort het te zijn.'

Ook Yeboah, die in het laatste duel van Ziyech voor Twente ook al scoorde tegen Sparta Rotterdam (3-1), voelt zich goed in Enschede. 'We hebben als team hard gewerkt. In balbezit waren we in de eerste helft goed en we konden de openingen vinden. In de tweede helft wisten we dat het lastig zou worden. We bleven knokken en hebben als team gewonnen. Dit is niet een ploeg die om individuen draait.' Het is, waarschijnlijk onbedoeld, een symbolische uitspraak van de twintigjarige Ghanees.