City-debutant Rekik wil meer: 'Dit was pas het begin'

Karim Rekik maakte zaterdag zijn Premier League-debuut in de hoofdmacht van Manchester City. De pas achttienjarige Nederlander speelde een verdienstelijke pot tegen Reading (1-0).

City-debutant Rekik wil meer: 'Dit was pas het begin'

Als linksback hield hij zich prima staande in het sterrenensemble van manager Roberto Mancini. 'Het was leuk, ik heb van elke seconde genoten en ben erg blij dat ik mijn debuut in de Premier League heb gemaakt', aldus een opgetogen Rekik. 'Het is heerlijk spelen met het publiek achter ons.'

Eenvoudig ging het echter niet voor Manchester City, waar Gareth Barry pas in de 92ste minuut de winnende treffer produceerde. Rekik werd vlak voor het einde van de wedstrijd gewisseld voor middenvelder James Milner om nog wat extra druk naar voren uit te oefenen. Als het aan de voormalig jeugdspeler van Feyenoord ligt, is dit niet het eindstation.

'Dit is pas het begin. Ik moet me blijven doorontwikkelen en dan kan ik hopelijk in de toekomst een heel belangrijke speler worden bij City', verklaarde de verdediger. Eerder liet Mancini al weten zeer tevreden te zijn geweest over het Premier League-debuut van de jongeling.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's