City zonder Touré in groepsfase Champions League

Ajax hoeft tijdens de dubbele confrontatie met Manchester City in de groepsfase van de Champions League niet te vrezen voor Kolo Touré. De verdediger werd niet ingeschreven bij de UEFA.

City zonder Touré in groepsfase Champions League

Alle deelnemers aan het kampioenenbal moesten maandagavond hun deelnemerslijst inleveren en van de 25 spelers die kunnen worden ingeschreven op de A-lijst, moeten er acht afkomstig zijn van een jeugdopleiding uit het land van de betreffende club. Ook dienen er vier uit de eigen jeugdopleiding te komen.

Iedere club mag dus maximaal zeventien spelers inschrijven zonder historie in het land waar zij spelen en dat is een probleem voor Man City, dat daardoor besloot om Kolo Touré niet in te schrijven. Zijn jongere broer Yaya Touré maakt wél deel uit van de selectie.

Kolo Touré speelde dit seizoen mee in twee competitiewedstrijden van The Citizens. Tijdens het uitduel met Liverpool op 26 augustus (2-2) was hij zelfs nog basisspeler. Afgelopen zaterdag tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Queens Park Rangers kwam als invaller binnen de lijnen.

Vanwege het grote aantal zelf opgeleide spelers had Ajax geen enkele moeite om de selectie samen te stellen. De Amsterdammers, die naast Man City ook Borussia Dortmund en Real Madrid treffen in Groep D, plaatsten slechts achttien spelers op de A-lijst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's