'City wil Van Dijk duurste Nederlander ooit maken'

Reacties

Manchester City bereidt een megabod op Virgil van Dijk (25) voor. Indien de deal doorgang vindt, wordt er Nederlandse voetbalgeschiedenis geschreven.

'City wil Van Dijk duurste Nederlander ooit maken'

Volgens The Times heeft City namelijk een bod van 57 miljoen euro in petto op de verdediger van Southampton. Als The Saints daarmee instemmen, kan Van Dijk een vijfjarig contract tekenen met een salaris van ruim twee ton per week. Het is ruim het viervoudige van zijn huidige verdiensten bij Southampton.

De transfersom van 57 miljoen zou Van Dijk de duurste Nederlandse voetballer aller tijden maken. Die eretitel is nu voorbehouden aan Marc Overmars, die in 2000 voor veertig miljoen euro van Arsenal naar Barcelona verhuisde.

City moet diep in de buidel tasten voor Van Dijk, omdat ook Chelsea en Liverpool de ex-speler van FC Groningen op de korrel hebben. Southampton hanteert daarom een vraagprijs van tegen de zeventig miljoen, aangezien het tien procent van de transfersom moet afstaan aan zijn vorige club Celtic.

Van Dijk zou na Bernardo Silva (AS Monaco) de tweede grote zomeraankoop worden voor City, dat een grote renovatie van zijn selectie plant. Als onderdeel daarvan komt doelman Ederson eerdaags over van Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.