City wil 'linksback-probleem' oplossen met Clichy

Manchester City-coach Roberto Mancini heeft te weinig vertrouwen in zijn huidige linksbacks, Wayne Bridge en Aleksandar Kolorov, en drong daarom aan op een versterking voor die positie. De oplossing is nabij in de persoon van Gaël Clichy van Arsenal.

City wil 'linksback-probleem' oplossen met Clichy

Bij The Gunners heeft de 25-jarige Fransman een contract, dat nog één jaar doorloopt. Hij weigert die te verlengen, waardoor een vertrek voor Arsenal de enige mogelijkheid is nog iets aan hem te verdienen.

Voor Manchester City is de transfersom van een kleine acht miljoen euro geen probleem. Als The Citizens aan de persoonlijke wensen van Clichy voldoen en de speler de medische test goed doorstaat, kan hij een verbintenis bij de ambitieuze club uit Manchester ondertekenen.

Clichy stond ook in de belangstelling van Liverpool en Paris Saint-Germain, maar kiest dus voor een toekomst bij City. Het vertrek van de Franse verdediger kan wel eens de eerste klap van een reeks zijn die Arsenal te verduren krijgt. Ook Andrei Arshavin, Cesc Fabregas en Samir Nasri flirten nadrukkelijk met andere clubs. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's