City wil kwelgeest Barcelona eindelijk eens ontlopen

Reacties

Voor Juventus en Manchester City staat woensdagavond de koppositie in Groep D van de Champions League op het spel. Beide clubs willen een zware tegenstander in de achtste finale ontlopen.

City wil kwelgeest Barcelona eindelijk eens ontlopen

City en Juve bereikten vorig seizoen allebei de achtste finale als nummer twee van hun poule, met een zware dobber bij de laatste zestien als gevolg. City werd net als een seizoen eerder geëlimineerd door Barcelona, terwijl Juventus tegen Borussia Dortmund moest. De Oude Dame overleefde die dubbele confrontatie en stootte uiteindelijk zelfs door tot de finale van het toernooi, waarin City's kwelgeest Barça een maatje te groot bleek.

'We hebben de afgelopen twee jaren veel pech gehad, doordat we in de achtste finale telkens tegen Barcelona moesten', aldus City-manager Manuel Pellegrini. 'Daarom is het belangrijk om deze keer als groepswinnaar te eindigen. Na afgelopen zaterdag (1-4 nederlaag tegen Liverpool, red.) hebben we bovendien wat recht te zetten.'

City heeft zijn lot in eigen hand, want met negen punten uit vier duels staat het bovenaan in de poule. Juventus (acht) volgt op de voet, terwijl Sevilla (drie) een wonder nodig heeft om zich bij de eerste twee te scharen. Borussia Mönchengladbach (twee) is al uitgeschakeld.

'Ik wil winnen. Om kwalificatie voor de volgende ronde veilig te stellen én eerste te worden in de groep', sprak Juve-trainer Massimiliano Allegri gelijke woorden als zijn City-collega. Allegri heeft afgelopen weekend vol bewondering gekeken naar de wijze waarop Liverpool van City won. 'De manier waarop Liverpool druk zette was fantastisch. De aanvoer naar de aanvallers van City werd volledig afgesneden. Aangezien voorin hun gevaarlijkste spelers rondlopen, moeten wij dat ook doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.