City weet eerste thuisverlies in slotfase te voorkomen

Sunderland heeft Manchester City het eerste puntenverlies in eigen huis toegebracht. In Manchester eindigde het spektakelstuk in 3-3. Sebastian Larsson was goud waard voor Sunderland. Arsenal ging pijnlijk onderuit, Chelsea kwam goed weg.

Manchester City - Sunderland 3-3Na een half uur kwamen The Black Cats verrassend op voorsprong. Tien minuten later leek City zich te herstellen, via een verzilverde strafschop van Mario Balotelli, totdat Nicklas Bendtner de stand op slag van rust naar 1-2 kopte.

In het begin van de tweede helft was de titelkandidaat alles behalve veerkrachtig. Sterker nog, de bezoekers tilden de score naar 1-3. Door een knappe aanval, die door Larsson werd afgerond, leek Sunderland de overwinning veilig te stellen.

Waar het in de beginfase van de tweede helft ontbrak aan veerkracht, liet City in de slotfase een spectaculaire inhaalrace zien. In de 85ste minuut bracht Balotelli de spanning met een gekruld schot terug in de wedstrijd, twee minuten later redde Aleksandar Kolarov een punt voor zijn ploeg met een hard afstandsschot.

De remise is voor City een fikse tegenvaller in de strijd om het kampioenschap. Als Manchester United maandag van Blackburn Rovers wint, wordt het gat tussen de twee rivalen vijf punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

Queens Park Rangers - Arsenal 2-1Na zeven overwinningen op rij heeft Arsenal verloren bij Queens Park Rangers. Het elftal van manager Arsène Wenger ging met 2-1 onderuit.

QPR had 22 minuten nodig om op voorsprong te komen. Via Adel Taarabt werd de score geopend. Een kwartier later leverde Robin van Persie de assist op Theo Walcott, die de stand gelijk trok.

Het lukte Arsenal echter niet om in de tweede helft te overtuigen. In de 66ste minuut kwam QPR opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Samba Diakité. Arsenal slaagde er in het resterende half uur niet meer in om de achterstand weg te werken.

Door de nederlaag kan Tottenham Hotspur, dat zondag tegen Swansea City speelt, op gelijke hoogte komen met The Gunners. De Londense ploegen delen dan de derde positie.

Aston Villa - Chelsea 2-4Chelsea is ternauwernood ontsnapt aan gezichtsverlies. De uitwedstrijd tegen Aston Villa werd zeven minuten voor het einde beslist: 2-4.

Door een vroege openingstreffer van Daniel Sturridge leek er weinig aan de hand voor Chelsea. Toen Branislav Ivanovic de score in de 55ste minuut verdubbelde, leek het al helemaal over voor The Villians.

Toch keerde de ploeg binnen drie minuten het tij. Door doelpunten van James Collins en Eric Lichaj stond het plotseling 2-2. Lang mocht de thuisploeg niet hopen op punten. In de 83ste minuut was Ivanovic verantwoordelijk voor de 2-3. Toen vervolgens Fernando Torres de 2-4 liet aantekenen, verdween alle hoop voor Villa.

Chelsea staat door de overwinning op de vijfde plaats. Aston Villa bivakkeert op een teleurstellende vijftiende positie.

Overige uitslagenFulham - Norwich City 2-1Everton - West Bromwich 2-0Wigan Athletic - Stoke City 2-0Wolverhampton Wanderers - Bolton Wanderers 2-3 Foto: VI Images