City weekt gewild supertalent Gabriel los bij Palmeiras

Reacties

Manchester City is als winnaar uit de strijd om de handtekening van Gabriel Jesus gekomen. The Citizens hebben met de negentienjarige Braziliaan een akkoord bereikt over een contract van vijf jaar. Het komende halfjaar blijft hij echter nog actief bij zijn huidige werkgever Palmeiras.

City weekt gewild supertalent Gabriel los bij Palmeiras

In januari komend jaar sluit hij aan bij de selectie van manager Pep Guardiola en bij 'een van de beste clubs te wereld', zoals de centrumspits het zelf in een eerste officiële reactie omschreef. 'Ik kan nog zoveel leren van een geweldige trainer als Pep Guardiola. Ik kijk uit naar de toekomst.'

Die toekomst had voor Gabriel ook ergens anders kunnen liggen, want de aanvaller die deze zomer met de Braziliaanse olympische selectie uitkomt op het voetbaltoernooi in eigen land wist zich ook in de belangstelling van onder meer Real Madrid en Barcelona. 'Hij is een grote belofte en we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen', zegt Txiki Begiristain, de directeur voetbalzaken van de blauwen uit Manchester.

Manchester City telde naar verluidt zeker 31 miljoen neer voor de zesde zomeraankoop, na Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Nolito, Oleksandr Zinchenko en Aaron Mooy.

Bekijk hier al onze video's