City verwacht aantal overbodige spitsen snel te lozen

Terwijl Manchester City vurig hoopt Robin van Persie te kunnen overnemen van Arsenal, werkt het op de achtergrond nadrukkelijk aan het inkrimpen van de selectie. Zeker indien de Oranje-international voor een astronomisch bedrag wordt losgeweekt van The Gunners zal City-manager Roberto Mancini ruimte in zijn selectie moeten creëren.

City verwacht aantal overbodige spitsen snel te lozen

Want terwijl Edin Dzeko, vorig seizoen een van de vier aanvallers van de Italiaan, lijkt te moeten vertrekken, zit Manchester City met nog eens drie overbodige spitsen in de maag. Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz en Alex Tchuimeni-Nimely zijn teruggekeerd in Manchester na een periode te zijn verhuurd. Met Sergio Agüero, Mario Balotelli en Carlos Tévez komt het aantal City-aanvallers op zeven.

City hoopt dat Santa Cruz permanent voor Real Betis blijft voetballen. 'We werken aan de situatie met als doel een overeenkomst te bereiken', laat Betis-preses Miguel Guillén weten. Als huurling in Andalusië scoorde de Paraguyaan vorig seizoen zeven keer.

Een definitief vertrek van Adebayor lijkt moeilijker. Tottenham Hotspur wilde de Togolees, na een geslaagd seizoen op huurbasis, graag behouden. Maar manager André Villas-Boas is niet bereid hetzelfde salaris te betalen (170 duizend pond per week) dat Adebayor in Manchester opstrijkt. De aanvaller geniet intussen belangstelling van Málaga.

Alex Nimely, goed voor één competitieduel in de hoofdmacht van The Citizens, werd het voorbije seizoen verhuurd aan Middlesbrough en Coventry City. De clubleiding verwacht de 21-jarige spits in het nieuwe seizoen opnieuw elders op huurbasis onder te brengen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's