City verhuurt halve Nederlander Mooy aan Huddersfield

Reacties

Aaron Mooy werd een week geleden aangetrokken door Manchester City, maar vertrekt nu alweer bij die club. De middenvelder speelt komend seizoen namelijk op huurbasis voor Huddersfield Town.

City verhuurt halve Nederlander Mooy aan Huddersfield

De 25-jarige Mooy speelde de afgelopen seizoenen voor Melbourne City in de Australische A-League. Bij de zusterclub van Manchester City deed de middenvelder het dusdanig goed dat hij naar Engeland werd gehaald. Een avontuur in Manchester zit er echter (nog) niet in, Mooy krijgt eerst de kans om bij Huddersfield Town in het Championship ervaring op te doen in het Engelse voetbal.

'Aaron is een zeer interessante speler. Onze fans kennen hem misschien wel van de interland die hij met Australië speelde tegen Engeland, voor het EK. Hij is een aanvallende middenvelder en is de vervanger Emyr Huws. Dat Aaron opgegroeid is in Engeland en bij Bolton Wanderers heeft gespeeld, is ook een voordeel', aldus Huddersfield-manager David Wagner.

Mooy beschikt behalve over een Australisch paspoort ook over een Nederlands identiteitsbewijs. Zijn moeder is namelijk een Nederlandse. De roots van zijn vader liggen in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.