City telt achttien miljoen neer en heeft Bravo binnen

Reacties

Manchester City heeft zich definitief versterkt met Claudio Bravo. De doelman komt per direct over van Barcelona en kost de Engelse topclub achttien miljoen euro, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot twintig miljoen.

City telt achttien miljoen neer en heeft Bravo binnen

De 33-jarige Bravo stond de afgelopen twee seizoenen onder de lat bij Barcelona, waar hij de voorkeur kreeg boven Marc-André Ter Stegen. Toch was de Spaanse kampioen bereid om afscheid te nemen van de Chileense international. Jasper Cillessen werd donderdag al aangetrokken als vervanger.

Bij City moet Bravo het keepersprobleem oplossen. Manager Pep Guardiola ziet het absoluut niet zitten in Joe Hart, waardoor Willy Caballero de afgelopen wedstrijden in de Premier League een basisplaats kreeg. De ervaren Argentijn wordt echter toch vooral gezien als de ideale tweede keeper.

'Ik ben enorm trots. Deze club bouwt aan iets speciaals en daar ga ik de komende jaren aan meewerken. Ik heb City de laatste jaren op de voet gevolgd en ken de nodige spelers persoonlijk. Het is niet makkelijk om een club als Barcelona te verlaten, maar na twee mooie jaren wilde ik de kans om met Guardiola te kunnen werken niet laten lopen', aldus Bravo.

Waar Bravo uitkijkt naar de samenwerking met Guardiola, kijkt de manager ook uit naar het werken met zijn nieuwe doelman. 'Claudio is een fantastische keeper en een perfecte versterking voor onze selectie. Hij heeft ervaring, is een echte leider en verkeert in de vorm van zijn leven. Ik ben al vele jaren gecharmeerd van hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.