City nu minder moeizaam langs Queens Park Rangers

Manchester City heeft de honderdste wedstrijd onder leiding van manager Roberto Mancini kleur gegeven door thuis te winnen van Queens Park Rangers (3-1).

Donderdag werd Manchester City bij de Champions League-loting gekoppeld aan Ajax, Borussia Dortmund en Real Madrid en namens die laatste club was trainer José Mourinho afgereisd naar het City of Manchester Stadium om The Citizens in actie te zien. Hij zag de thuisclub geen geweldige wedstrijd spelen, maar wel op voorsprong komen na ruim een kwartier. Na een hoekschop schoot Yaya Touré uit de kluts binnen.

Maar net als tijdens de kampioenswedstrijd op 13 mei van dit jaar kwam QPR sterk terug. Een schot van Andy Johnson kon maar met moeite gekeerd worden door City-doelman Joe Hart, die kansloos was op de rebound van Bobby Zamora. Kort daarvoor was Pablo Zabaleta dicht bij 2-0, maar na een combinatie met David Silva schoot de Argentijn hard op de lat.

Waar QPR een kleine vier maanden terug alle City-fans stil kreeg door zelfs op 1-2 te komen, reageerde de ploeg van Mancini dit keer beter. Twee minuten na de gelijkmaker van Zamora kopte Edin Dzeko bij de eerste paal een voorzet van Carlos Tévez tegen de touwen. In blessuretijd bepaalde Tévez zelf de eindstand op 3-1, toen hij een schot van Dzeko via zijn been in het doel zag belanden.

Door de overwinning staat Manchester City na drie wedstrijden op zeven punten, twee minder dan koploper Chelsea. Queens Park Rangers heeft nog altijd maar één schamel puntje. Foto: VI Images