City maakt vijf miljoen winst op Valencia-huurling Negredo

Reacties

In navolging van twee andere huurlingen vertrekt ook Álvaro Negredo definitief bij Manchester City. Valencia heeft de optie tot koop in de huurovereenkomst van de Spaanse spits gelicht voor dertig miljoen euro, een evenaring van het clubrecord.

City maakt vijf miljoen winst op Valencia-huurling Negredo

Eerder werd al bekend dat Aston Villa en Schalke 04 de tijdelijke komst van respectievelijk Scott Sinclair en Matija Nastasic definitief hadden gemaakt. Woensdag melden The Citizens dat ook Negredo niet langer onder contract staat in het Etihad Stadium. Valencia koopt zijn nog twee jaar doorlopende verbintenis af voor het hetzelfde bedrag waarvoor het deze zomer Rodrigo van Benfica overnam.

Het is opmerkelijk genoeg nog vijf miljoen meer dan City in de zomer van 2013 aan Sevilla overmaakte voor Negredo. De inmiddels 29-jarige aanvaller scoorde ook tijdens zijn eerste seizoen in Engeland weliswaar regelmatig (23 goals in 49 duels), maar verloor de concurrentiestrijd van andere topspitsen als Sergio Agüero en Edin Dzeko.

Negredo keerde daarom vorig jaar al terug naar Spanje. De 21-voudige international scoorde door een voetblessure voor Valencia (6 treffers in 34 duels) lang niet zo veel als voor Sevilla (85 uit 180), maar mag toch in Mestalla blijven. In totaal hebben Los Che nu al negentig miljoen uitgegeven. Behalve Rodrigo tekenden ook de van Benfica gehuurde André Gomes en João Cancelo al voor de nummer vier van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.