City heeft ook tegen West Ham moeite met scoren

Manchester City heeft niet kunnen profiteren van de misstap van titelconcurrent Chelsea. Ondanks een groot aantal kansen kwam de ploeg van manager Roberto Mancini tegen West Ham United niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

City heeft ook tegen West Ham moeite met scoren

De Italiaanse oefenmeester startte met een aanvallende formatie. Mario Balotelli, Edin Dzeko en Carlos Tévez (foto) kregen een basisplaats. Het was te merken aan het spel van de regerend landskampioen, die veelvuldig het West Ham-doel onder vuur nam.

Toch mocht de tegenstander van Ajax in de Champions League niet klagen dat het na vijf minuten nog 0-0 stond. Een goal van Kevin Nolan werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een klein kwartier later raakte Yossi Benayoun namens West Ham de lat.

Mario Balotelli, Gareth Barry en Carlos Tévez kregen allen grote kansen op een doelpunt. Het is het euvel van The Citizens dit seizoen: ze scoorden in tien wedstrijden pas achttien keer. Ter vergelijking: na hetzelfde aantal duels vorig seizoen stond de doelpuntenteller al op 36. Defensief is er weinig veranderd; de ploeg kreeg dit seizoen negen doelpunten tegen tegenover acht afgelopen voetbaljaargang.

Ook nadat Balotelli het veld verliet ten faveure van Sergio Agüero, veranderde er weinig. Door het puntenverlies is de achterstand op stadsgenoot United twee punten geworden. Chelsea heeft een punt meer dan Manchester City, dat dinsdag Ajax ontvangt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's