City en Everton morsen dure punten tegen laagvliegers

Manchester City en Everton lieten woensdagavond bijzonder kostbare punten liggen. Sunderland bedwong City, terwijl Everton zich liet verrassen door Crystal Palace.

Manchester City - Sunderland 2-2
In de strijd om de landstitel liet Manchester City tegen hekkensluiter Sunderland twee hele dure punten liggen. Met het gelijkspel mogen The Citizens zich echter gelukkig prijzen, want kort voor tijd zag het er naar uit dat de bezoekers zouden winnen.

De wedstrijd begon prima voor Manchester City, want Fernandinho schoot al in de tweede minuut 1-0 tegen de touwen na een handig overstapje van Alvaro Negredo. Wie had verwacht dat The Citizens vervolgens moeiteloos over de hekkensluiter van de Premier League heen zouden walsen, kwam van een koude kermis thuis. Sunderland verweerde zich met hand en tand en maakte het City bijzonder lastig.

De gelijkmaker van Connor Wickham in de 73ste minuut was dan ook helemaal verdiend. De lange spits bracht Sunderland tien minuten later zelfs op voorsprong, door doelman Joe Hart te verschalken met een knal in de korte hoek. Het was echter niet genoeg voor een zege voor Sunderland. Samir Nasri maakte vlak voor tijd 2-2, vooral dankzij belabberd keeperswerk van Vito Mannone. Daar bleef het bij, mede doordat Nasri nog een grote kans om zeep hielp.

Door de remise komt City op 71 punten uit 33 wedstrijden, waarmee het achter Chelsea (75 uit 34) en Liverpool (77 uit 34) derde staat.

Everton - Crystal Palace 2-3
Crystal Palace is zeker van lijfsbehoud na een verrassende overwinning op Goodison Park. De nederlaag van Everton is in Noord-Londen met gejuich ontvangen, want nu staat Arsenal er in de strijd om plek vier weer beter voor dan The Toffees.

Kevin Mirallas zit lamgeslagen op de grond na het tweede doelpunt van Palace.

Jason Puncheon opende in de 23ste minuut de score voor de bezoekers en vlak na rust nam Scott Dann de 0-2 voor zijn rekening. Stephen Naismith leek Everton terug in de wedstrijd te helpen, maar kort na zijn aansluitingstreffer nam Palace weer afstand door toedoen van Cameron Jerome. Daardoor bleef de aansluitingstreffer van Kevin Mirallas in de 86ste minuut zonder grote gevolgen voor The Eagles.

Door de triomf heeft Palace veertig punten, tien meer dan Fulham dat onder de degradatiestreep staat. Voor Everton zijn de gevolgen van de verliespartij groot, want de club uit Liverpool laat de kans liggen de vierde plaats over te nemen van Arsenal. The Gunners hebben 67 punten uit 34 duels, terwijl Everton in datzelfde aantal wedstrijden 65 punten vergaarde.