City duwt Villa zonder Vlaar dieper in degradatiezorgen

Manchester City heeft zich zonder al te veel moeite ontdaan van Aston Villa, dat door de nederlaag een aantal belangrijke weken in de strijd tegen degradatie staat te wachten. Op Villa Park won City met 0-1.

City duwt Villa zonder Vlaar dieper in degradatiezorgen

Villa kwam van de twee clubs het sterkst uit de startblokken. Manager Paul Lambert had vorige week nog hoop op een terugkeer van de aan zijn kuit geblesseerde Ron Vlaar, maar de ex-Feyenoorder was niet speelklaar.

Het overwicht van Villa kwam in de 21ste minuut tot uiting middels een goede kopkans voor aanvaller Christian Benteke. Zijn inzet werd door Carlos Tévez bij de eerste paal van de lijn gehaald. De aanvaller bleek later weer van waarde te zijn voor City, maar eerst was ingrijpen van manager Roberto Mancini nodig. De Italiaan bracht na vijfentwintig minuten Edin Dzeko voor de aan zijn hamstring geblesseerd geraakte Jack Rodwell.

Tévez, de vervanger van de aan zijn knie geblesseerde Sergio Agüero, liep bij het rustsignaal het veld af als doelpuntenmaker. Dzeko zag dat Tévez in een meer kansrijke positie stond, waarna de Argentijn koel bleef en de bal in de linkerhoek schoof. Na rust probeerde City het duel voortijdig te beslissen, maar een tweede goal bleef uit. De bij Villa ingevallen Brett Holman kon een nederlaag aan de andere kant niet voorkomen. Karim El Ahmadi maakte in de slotfase nog zijn opwachting.

Door de zege staat City (met 59) punten net als voor het weekeinde weer op twaalf punten van koploper Manchester United. Voor Villa, nu achttiende, zijn de komende twee weken cruciaal: er staan ontmoetingen met achtereenvolgens Reading en Queens Park Rangers op het programma, de enige clubs die nog lager staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen