City dankzij Silva op gelijke hoogte met Chelsea

Zonder echt groots te spelen heeft Manchester City zijn zesde overwinning op rij in de Premier League geboekt. David Silva had een hoofdrol tijdens de thuiszege op Crystal Palace (3-0).

City-manager Manuel Pellegrini kampte in aanloop naar de wedstrijd tegen Crystal Palace met een spitsenprobleem, aangezien Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic ontbraken wegens blessures. James Milner begon als diepste aanvaller, maar de middenvelder had al bijna een jaar niet gescoord.

Voor rust wist City nauwelijks een vuist te maken en de bezoekers zorgden via Yannick Bolasie en Fraizer Campbell voor veel gevaar, maar kort voor rust kreeg Pablo Zabaleta een enorme kans op een voorsprong voor de thuisclub. De Argentijn stuitte echter op zijn landgenoot Julián Speroni, doelman van Crystal Palace.

Vier minuten na rust was het wél raak voor City, dat daarbij hulp kreeg van Scott Dann. Zabaleta legde goed terug op Silva, die zijn inzet via de verdediger van Crystal Palace in het doel zag verdwijnen. Na ruim een uur besliste Silva de wedstrijd door op aangeven van Aleksandar Kolarov de voorsprong te verdubbelen.

De bezoekers dachten na een rake kopbal van James McArthur terug in de wedstrijd te komen, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Yaya Touré maakte aan alle onzekerheid een einde door met een hard schot de eindstand te bepalen op 3-0.

Door de overwinning heeft Manchester City net als Chelsea 39 punten, maar de koploper speelde een wedstrijd minder en heeft een iets beter doelsaldo. Crystal Palace bezet de zestiende plaats in de Premier League.