Çitfçi zet flinke stap naar derde ronde Champions League

Nadir Çitfçi heeft zijn officiële debuut voor Celtic opgeluisterd met een overwinning op Stjarnan. In de tweede voorronde van de Champions League was de Schotse topclub met 2-0 te sterk voor de IJslanders.

De in Nederland geboren Çitfçi viel vorige week vrijdag goed in tijdens zijn officieuze debuut tegen Real Sociedad. De van Dundee United overgekomen aanvaller bereidde de enige treffer van die wedstrijd voor en dat was voor manager Ronny Deila reden om hem direct in de basis te zetten tegen Stjarnan.

Çitfçi (links op de foto met Johansen en James Forrest) scoorde niet, maar dat lukte een andere debutant wel. Voormalig FC Twente-verdediger Dedryck Boyata knikte vlak voor de rust raak voor Celtic, waar Virgil van Dijk vanwege een schorsing ontbrak en Derk Boerrigter niet was opgenomen in de wedstrijdselectie. Al vroeg in de tweede helft verdubbelde de Noor Stefan Johansen de voorsprong. Met een bekeken puntertje bepaalde hij de eindstand op 2-0.

In de slotfase had de score nog hoger uit kunnen vallen, maar Leigh Griffiths miste een strafschop. Vlak daarvoor was Çitfçi al vervangen door Anthony Stokes. Celtic heeft door de zege op Celtic Park een flinke stap gezet richting de derde voorronde van de Champions League. Volgende week wacht de return in IJsland.