Cissé geeft in winterstop duidelijkheid over toekomst

Sekou Cissé lijkt zich op te maken voor een vertrek uit Rotterdam. De aanvaller van Feyenoord stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Maccabi Haifa, maar koos uiteindelijk niet voor het avontuur in Israël. Komende winter hoopt de Ivoriaan wél een nieuw onderkomen te vinden.

Cissé geeft in winterstop duidelijkheid over toekomst

'Na Feyenoord wil ik bij mijn volgende club slagen', zegt Cissé. 'Dan moet je niet te snel beslissen. Ik heb getwijfeld over Maccabi, maar ben uiteindelijk niet ingegaan op de aanbieding.' De aanvaller bevestigde tegenover Voetbal International wel in gesprek te zijn met enkele clubs.

'Maar in de winterstop kan ik pas duidelijkheid geven', aldus de 28-jarige buitenspeler. In 2009 nam Feyenoord hem voor 3,4 miljoen euro over van Roda JC Kerkrade. Waar de verwachtingen rondom de international hooggespannen waren, lukte het Cissé niet definitief door te breken in De Kuip.

Ook dit seizoen komt de lange aanvaller niet voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. 'Daar baal ik heel erg van', is de uitleg van Cissé, die beseft dat zijn avontuur in Rotterdam als mislukt kan worden gezien. 'Ik blijf tot de laatste dag mijn uiterste best doen, maar omdraaien kan ik het niet meer.'

Cissé speelde sinds zijn komst in Rotterdam-Zuid slechts 59 competitiewedstrijden, waarin hij veertien keer trefzeker was. Het seizoen 2011/12 was zijn meest gelukkige voetbaljaargang met zeven treffers in 23 competitieduels. Dit seizoen stond Cissé één keer aan de aftrap. In het thuisduel met FC Twente (1-4) werd de Ivoriaan een half uur voor tijd gewisseld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen