Circus Calcio casht in China

Reacties

Juventus en Lazio geven in Shanghai het startsein voor het nieuwe Italiaanse voetbalseizoen. Ricardo Kishna en Wesley Hoedt kunnen op 9.117 kilometer van Rome debuteren voor hun nieuwe club.

Circus Calcio casht in China

Voor een paar miljoen euro stuurt de Italiaanse bond zijn kampioen en verliezend bekerfinalist maar wat graag naar de andere kant van de wereld. Commercio boven calcio. Het is al pure winst dat het duel om de Supercoppa Italiana vóór aanvang van het seizoen gespeeld wordt, in plaats van op een willekeurige dag in december zoals de afgelopen jaargang.

Het Chinese strijdtoneel geeft de clash een  vrijblijvend entourage, maar een serieuze wedstrijd wordt het wel degelijk. De ontmantelde Oude Dame en het verjongde Lazio willen zien waar zij staan in het Italiaanse voetballandschap, want ten opzichte van vorig seizoen is bijna niets bij het oude gebleven.

Juventus heeft met het vertrek van Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Arturo Vidal veel kwaliteit ingeleverd. Met een afscheid van Pirlo en Tévez hield men rekening, maar de vertrekwens van Vidal kwam even onverwacht als ongelegen. Zijn vertrek is misschien één aderlating te veel voor trainer Massimiliano Allegri (foto boven), helemaal nu met name de Milanese clubs en AS Roma zich met grote aankopen weer in de titelstrijd lijken te mengen. En ook Napoli is er bepaald niet slechter op geworden.

Hoe zit het dan met Lazio? Van de Grote Zes in Italië staat de club van Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Hoedt (foto onder) en Kishna er het minst goed voor. Fans hoopten dat hun club zou doorpakken na de derde plaats van vorig seizoen, maar Lazio houdt zich naar Italiaanse maatstaven erg rustig op de transfermarkt. Wie weet dat de Biancocelesti hun spierballen nog laten zien als zij de play-off van de Champions League overleven, maar met het huidige materiaal lijkt trainer Stefano Pioli niet in staat de prestatie van vorig seizoen te herhalen.

Lazio heeft zich met zijn aanwinsten vooral gericht op de langere termijn. In dat licht moet ook de komst van Kishna en Hoedt gezien worden. Als iedereen fit is, behoren de ex-Ajacied en ex-AZ'er niet tot de basis. Hetzelfde geldt voor Braafheid, die de back-up is van vaste linksback Stefan Radu. De Vrij wordt in Rome wel tot de grote jongens gerekend. De voormalige Feyenoorder is de belangrijkste verdediger van Lazio, maar of hij tegen Juve negentig minuten kan spelen is onzeker. De Vrij heeft namelijk nog weinig wedstrijdritme omdat hij door een liesblessure een groot deel van de voorbereiding miste.

De eerste voorstelling van Circus Calcio is er dus een met hoofdrollen voor clubs die ten prooi dreigen te vallen aan de wet van de remmende voorsprong. De bal rolt vanaf 14.00 uur. Gaat dat zien, gaat dat zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.