'Cillessen wordt alleen maar duurder en duurder'

Reacties

Hoewel Jasper Cillessen blij is met de evenaring van een clubrecord, wil hij niet te zwaar tillen aan die prestatie. De doelman van Ajax en Oranje, die al de hele zomer met Manchester United in verband wordt gebracht, richt zich liever op het pakken van punten.

'Cillessen wordt alleen maar duurder en duurder'

Uitgerekend op bezoek bij zijn oude liefde NEC boekte Cillessen zondag met Ajax een moeizame maar verdiende zege: 0-2. En passant evenaarden de Amsterdammers daarmee een clubrecord, want net als in de seizoenen 1995/96 en 1967/68 begon Ajax de competitie met drie wedstrijden zonder tegendoelpunt.

'Terugkeren bij de club waar je groot bent geworden, is heel speciaal', stelt Cillessen in gesprek met de NOS. 'Dit voelt een beetje als thuiskomen. Ik ben en blijf NEC-supporter', aldus de Oranje-international.

Dat Ajax opnieuw geen treffer hoefde te incasseren, zegt wel iets, weet ook Cillessen. 'Dat geeft aan dat we goed bezig zijn. Maar aan het eind van het seizoen wil ik met de kampioenschaal staan en dan maakt die nul niet zo veel uit. Ik wil wedstrijden winnen. Daar gaat het om.'

Opnieuw werd Cillessen naar een eventuele toekomst bij Manchester United gevraagd. 'Het is voor zover ik weet nooit een item geweest. Ik heb van de club of van mijn zaakwaarnemer nooit wat gehoord. Wat mij betreft begint en eindigt dit seizoen voor  mij bij Ajax.' Ook trainer Frank de Boer hoopt dat zijn doelman niet vertrekt. 'Ik verwacht dat hij blijft, al kan in de slotfase van de transferperiode alles gebeuren. Maar Jasper wordt intussen alleen maar duurder en duurder…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.