Cillessen schuldbewust na fout tegen PAOK

Reacties

Jasper Cillessen heeft kort na afloop van het duel van Ajax in de derde voorronde van de Champions League met PAOK Saloniki het boetekleed aangetrokken. Ajax speelde met 1-1 gelijk, maar de sluitpost erkende dat het openingsdoelpunt van de Grieken volledig op zijn conto te schrijven was.

Cillessen schuldbewust na fout tegen PAOK

'Als je zo in de fout gaat…', zo somberde Cillessen kort na het eerste duel uit de derde voorronde van het miljoenenbal in gesprek met Ziggo Sport. De doelman kwam onnodig uit zijn goal, waardoor hij de 0-1 inleidde. Djalma omspeelde hem immers en schoot de bal vanuit een zeer moeilijke hoek binnen.

'Ik zie die bal komen en ik denk dat ik er bij kan', refereerde Cillessen aan het noodlottige moment. 'Maar ik was te laat. Ik probeerde hem nog naar de zijkant te dwingen, maar dat lukte niet. Mijn fout, zeker', beaamde de Oranje-international.

En dat terwijl Ajax volgens Cillessen goed voor de dag kwam in De Arena. 'We waren in de eerste helft veel beter, na mijn fout hadden we het even moeilijk. Maar we hebben een heleboel goede en mooie kansen gecreëerd. Dit geeft zeker hoop voor volgende week', aldus Cillessen, die het ontbreken van spelers als Nemanja Gudelj (geschorst), Riechedly Bazoer (geblesseerd) en Arek Milik (nog niet wedstrijdfit) niet als excuus wilde aanvoeren. 'De vervangers hebben het heel goed gedaan. Waarom hebben we andere spelers nodig als het goed gaat?'

Ondanks het hoopvolle spel zal de avond voor Cillessen zelf als negatief beoordeeld worden. 'Of dit de eenzaamheid van de keeper is? Dit hoort erbij. Hopelijk word ik hier beter van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.