Cillessen nu écht nummer 1: 'Hiervoor naar Ajax gekomen'

Reacties

Keeper Jasper Cillessen neemt bij Ajax na de winterstop in de Eredivisie het rugnummer 1 over van de inmiddels vertrokken Kenneth Vermeer.

Cillessen nu écht nummer 1: 'Hiervoor naar Ajax gekomen'

Bij het uitdelen van de rugnummers aan het begin van het seizoen was Vermeer nog speler van Ajax, hij had nummer 1. Even later vertrok de reservekeeper echter naar Feyenoord, Cillessen had op dat moment nummer 22. Nu heeft de KNVB het verzoek van de landskampioen Cillessen het seizoen te laten afmaken met het rugnummer van eerste keeper goedgekeurd. In de Europa League speelt Cillessen nog wél gewoon met 22.

'Ik ben naar Ajax gekomen om eerste keeper te worden en met rugnummer 1 te gaan spelen, maar dat had Kenneth al', sprak Cillessen in het tv-programma Pauw. 'Dit is zeker een lekker gevoel.' Eerste keus was de ex-NEC'er al een tijdje. 'Maar nu is dat ook met het rugnummer bevestigd', zei de 25-jarige doelman tevreden.

Bij zijn komst naar Ajax in 2011 moest hij Vermeer nog voor zich dulden. 'Doordat Kenneth het fantastisch deed, moest ik genoegen nemen met een reserveplaats en het laten zien in het bekertoernooi.' Gretig was Cillessen echter altijd. 'Als Kenneth ook maar iets langer dan dertig seconden op de grond lag voor een blessurebehandeling, dan stond ik al bij de cornervlag; niemand hoefde mij te zeggen dat ik moest gaan warmlopen.'

De situatie van Cillessen is vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Ricardo van Rhijn twee jaar geleden. Hij nam destijds eind december het rugnummer 2 over van Gregory van der Wiel, die vlak na de competitiestart was vertrokken naar Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.