Cillessen met bravoure naar Barcelona: 'We kunnen winnen'

Reacties

Jasper Cillessen gelooft heilig in een stunt op bezoek bij Barcelona. De doelman staat dinsdagavond, zonder enige angst, onder de lat tijdens het Champions League-duel met de Spaanse grootmacht.

Cillessen met bravoure naar Barcelona: 'We kunnen winnen'

De Oranje-international ontbreekt het niet aan bravoure. 'Ze stonden me uit te lachen toen ik zei dat we naar Brazilië gingen voor de wereldtitel. Oke, we hebben niet gewonnen. Maar tijdens het toernooi hield het lachen wel op', aldus Cillessen tegenover de NOS.

Ook in aanloop naar de confrontatie met het grote Barcelona is de goalie van de Amsterdammers uitgesproken. 'Ik denk dat we daar kunnen winnen. Dat lijkt me logisch, anders kunnen ze me beter thuislaten', stelt Cillessen. 'Vorig seizoen hebben we thuis gewonnen met 2-1. Uit verloren we met 4-0, maar deden we best lang goed mee.'

'We durfden in ieder geval ons eigen spel te spelen en hen al vroeg onder druk te zetten', blikt Cillessen terug op het duel in Spanje. 'Zo moeten we het nu weer doen. Als we gaan afwachten, dan gaat het fout. We worden steeds beter, het wachten is nu op constante resultaten. Een goed resultaat tegen Barcelona zou ons helpen.'

Ajax is het seizoen wisselvallig van start gegaan. In de Eredivisie bezet de ploeg van trainer Frank de Boer de tweede plaats achter PSV. In de Champions League speelden de Amsterdammers gelijk tegen APOEL Nicosia en Paris Saint-Germain (beide 1-1). Barcelona pakte tot dusver één punt meer. De club uit Cyprus werd verslagen met 1-0, terwijl PSG thuis met 3-2 te sterk was voor de Catalanen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.